Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У тимчасово окупованому Криму припинив існування Музей Лесі Українки

Під час проведення моніторингу культурних установ в окупованому Криму стало відомо, що музей Лесі Українки припинив своє існування.
Фото: krim.biz.ua

Про це повідомила інформаційна агенція «Голос Криму».

На самому будинку, де розміщувався  музей, висять охоронна та меморіальна таблиці радянської доби, які нагадують про перебування тут Лесі Українки наприкінці ХІХ століття. Проте уже новітня пластикова табличка перед історичною будівлею розповідає, що тут під егідою «Ялтинського історико-літературного музею» діють експозиція «Ялта. Століття ХІХ (історія, музика та література)» та виставка, присвячена видатному архітектору тієї доби Ніколаю Краснову. Про Лесю Українку – ані слова. Хоча ще на початку окупації біля будівлі стояла табличка, де було зазначено, що на другому поверсі розміщено «Музей Лесі Українки» та експозиція «Ломикамінь», яка пов’язана з перебуванням поетеси в Ялті.

Наразі відвідувачам для огляду пропонується екскурсія чотирма приміщеннями: у вхідному розповідається історія будівлі та частково Ялти, у музичній вітальні розміщена експозиція про музичне життя Ялти на межі ХІХ – ХХ століть, у наступному приміщенні гості слухають розповіді про літературне життя Ялти, а в останньому – про архітектора Краснова, якому присвячено залу.

Про Лесю Українку не нагадує жодне слово, жодне сповіщення – хіба що крихітні світлини на вітринах, перемішані з Пушкіним, Толстим і Цвєтаєвою, та маленький письмовий столик, за яким вона працювала.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ