Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Варшаві оприлюднено звіт про педофілію в Церкві

Проблема сексуального насильства над неповнолітніми - це, на жаль, розповсюджене явище - сказав заступник голови Конфедерації Єпископату Польщі.

У боротьбі з педофілією не можна захищати Церкву як установи, забуваючи про жертв, - наголосив заступник голови Конфедерації Єпископату Польщі архієпископ Марек Єндрашевський. У Варшаві оприлюднено звіт про сексуальне насильство над неповнолітніми з боку священиків. Про це повідомляє Польське Радіо.

"Серйозність проблеми сексуального насильства над неповнолітніми, це, на жаль, розповсюджене явище, як в історичному контексті, так і суспільному. Воно було у всіх культурах і суспільствах. Зовсім недавно, завдяки зміні вразливості громадської думки, ця проблема стала темою систематичних досліджень. Раніше це було темою табу. Якщо раніше всі або майже всі знали про те, що відбувається, то всі про це мовчали".

Згідно з даними Інституту статистики Церкви і Центру захисту дитини, від 1 січня 1990 року до 30 червня 2018 року зафіксовано 382 випадки сексуального насильства над малолітніми, тобто дітьми до 15 року життя; 184 випадки стосуються насильства над підлітками, котрим виповнилося 15 років і більше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ