Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Варшаві тепер з'явилась «Українська книжкова поличка»

У межах візиту до Республіки Польща Перша леді України Олена Зеленська відкрила «Українську книжкову поличку» у Головній бібліотеці Мазовецького воєводства у Варшаві. Про це повідомляє Мінкультури.
Фото - Мінкультури

Так, завдяки ініціативі Олени Зеленської у книжковому фонді однієї з найбільших і найстаріших публічних бібліотек Польщі з’явилася колекція українських книг як для дорослих, так і для наймолодших читачів. У межах проєкту українські видання також передадуть книжки до районних книгозбірень Мазовецького воєводства, діяльність яких координує Головна бібліотека.

«На книжкову поличку стануть дорослі й дитячі видання, які дадуть змогу нашим громадянам читати рідною мовою. А іншим – якнайкраще зрозуміти Україну, українців та познайомитися з нашою історією, філософією, культурою. Власне це і є метою проєкту – взаєморозуміння через культуру», – сказала Олена Зеленська.

Книги для проєкту доправлено в межах акцій «Українська книжкова поличка», «Українським дітям – українську книгу», «Книжки без кордонів», які реалізуються спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики та Українським інститутом книги у співпраці з Державним комітетом телебачення і радіомовлення України.

Нагадаємо, що проєкт «Українська книжкова поличка» ініційований першою леді України Оленою Зеленською та з'явився вже у 18 країнах світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ