Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Варшаві українські робітники розпочали страйк

У понеділок, 6 лютого, у Варшаві українські робітники-члени профспілки «Трудова Солідарність» розпочали страйк. Одночасно в Києві біля посольства Польщі в Україні профспілка «Трудова Солідарність» провела акцію на підтримку українських страйкарів у Польщі.

Причиною для цього стало порушення прав українських працівників у Польщі. Українцям пообіцяли заробітну плату та офіційне оформлення на роботу, натомість роботодавець, усупереч польському законодавству, відмовився видати на руки працівникам договори і дозволи, які вони підписали.

Українські будівельники за підтримки українського профспілкового руху «Трудова Солідарність» та польської «Фундації Віталія Махинька щодо захисту трудових прав» прийняли рішення зупинити свою роботу, та для захисту своїх прав оголосити страйк. До українських працівників виявили бажання приєднатися польські будівельники, права яких також порушуються.

У цей час у Києві, голова профспілкового руху «Трудова Солідарність» Віталій Махинько під час акції вручив петицію з вимогою до посла Республіки Польща в Україні Яна Пекло особисто втрутитись у цю справу, і допомогти українським та польським будівельникам.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ