Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У вересні в Україну приїде керівник представництва країни в НАТО - Стефанішина

У вересні в Україну прибуде керівник представництва України в НАТО – він буде вищим цивільним представником по цій місії.

Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю "РБК Україна".

Стефанішина зазначила, що очільник представництва – це колишній заступник генерального секретаря НАТО і це "сильне призначення". Вона акцентувала, що у цього представника "хороший політичний і натівський бекграунд".

Також вона розповіла, що Україна за результатами Вашингтонського саміту всередині НАТО тепер має дві структури.

"Перше, це в рамках військового європейського командування створена місія НАТО з питання координації військової допомоги, підтримки, тренування", – розповіла Стефанішина.

Вона зауважила, що неформально структура має назву "NATO Ukraine Command", це підрозділ у військовій частині структури НАТО для координації роботи союзників і для підсилення формату Рамштайну.

"Тобто, фактично будь-яке політичне рішення, до якого ми рухаємося або до якого ми закликаємо, тепер буде пропрацьовуватись в рамках існуючої структури. У нас фактично є департамент України в НАТО, і це дуже важливо, це військове рішення передусім, ця місія має політичний мандат", – додала Стефанішина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ