Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Верховну Раду надійшов указ про позбавлення громадянства Медведчука

Указ президента України Володимира Зеленського про позбавлення громадянства Медведчука, Деркача, Козака та Кузьміна надійшов у Верховну раду.

"Парламент невідкладно розгляне питання про дострокове припинення повноважень цих народних депутатів на найближчому пленарному засіданні. І зроблено це буде відповідно до вимог пункту 4 частини 2 статті 81 Конституції України, а не свавільних забаганок тих чи інших груп в межах парламенту", — повідомив голова Ради Руслан Стефанчук.

Він наголосив, що ухвалення цього рішення є запобіжником від оскарження в суді.

Нагадаємо, нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук був фігурантом справи про державну зраду, за результатами якої у жовтні 2021 року суд відправив його під домашній арешт. 27 лютого 2022-го стало відомо, що після вторгнення Росії Медведчук втік з-під домашнього арешту.

12 квітня 2022 року президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Віктора Медведчука та опублікував його фото в наручниках та у військовій формі. Згодом він запропонував обміняти Медведчука на українців, які опинилися в російському полоні. Пізніше Медведчук звернувся до Володимира Зеленського та Володимира Путіна із проханням обміняти його на захисників Маріуполя та заблокованих у місті цивільних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ