Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У відпустку на Гренаду: Україна та Гренада скасували візові вимоги

16 липня 2020 року Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Посол Гренади в Російській Федерації Олег Фірер підписали Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Гренади про скасування візових вимог.
Гренада. Ілюстративне фото

Положеннями Угоди передбачається запровадження безвізових поїздок громадян України і Гренади строком на 90 днів протягом 180 днів для перебування з метою туризму або здійснення іншої неоплачуваної діяльності.

Угода набере чинності після завершення сторонами необхідних внутрішньодержавних процедур.

У ході зустрічі сторони також обговорили перспективи двосторонньої співпраці між Україною та Гренадою, в т.ч. в рамках міжнародних організацій.

Довідково

Дипломатичні відносини між Україною та Гренадою були встановлені 26 вересня 2019 р. в рамках 74-ї сесії ГА ООН в м. Нью-Йорк. Подальшим кроком стала домовленість про підписання двосторонньої угоди про безвізовий режим. На даний час немає акредитованого Посла Гренади в Україні, тому Посол Олег Фірер був уповноважений Урядом Гренади на підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Гренади про скасування візових вимог.

Гренада зацікавлена в іноземних інвестиціях у банківську сферу та туризм. Є світовим виробником пряних рослин: мускатного горіха, кориці, гвоздики, імбиру і запашного перцю. Підтримує тісні зв’язки зі США, Канадою та Великою Британією, а також є членом регіональних політичних та економічних організацій, таких як Організація Східнокарибських держав (OECS) та Карибська співдружність (CARICOM).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ