Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Вінниці чоловік помер після щеплення Pfizer. Влада повідомила причину

Смерть вінничанина, який помер за чотири години після щеплення вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech, відбулася внаслідок серцево-судинної недостатності. Про це повідомив у Facebook департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької облдержадміністрації.

Як зазначено в повідомленні, 2 липня у Вінниці зареєстровано несприятливу подію після вакцинації. Повідомлено про  смерть 47-річного вінничанина. 

2 липня о 13:45  мобільною бригадою  йому було проведено щеплення вакциною  Comirnaty/Pfizer-BioNTech (серія FD0927, термін придатності до 30.09.2021 р). Протягом 1 години після щеплення чоловік почувався задовільно.  Через 3,5 години після щеплення з’явились скарги на нудоту, втрату свідомості.  О 17:02 була  викликана екстрена медична допомога, яка о 17.10 прибула на місце  та провела реанімаційні заходи. На жаль, о 18:02 медики констатували смерть чоловіка.

Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19. Повідомляємо, що 2 липня мобільною бригадою було вакциновано 138 людей, НППІ  на даний час не зареєстровано. У 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим – стан задовільний.

Для розслідування цієї події та встановлення причин її виникнення Департаментом охорони здоров`я та реабілітації  вживаються всі необхідні заходи. Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької області. 

За даними електронної амбулаторної карти пацієнта, хронічні захворювання не зареєстровані. За попередніми результатами судово-медичної експертизи - причиною смерті стала гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця. Ознак анафілаксії, шоку, тромбозу немає. Розслідування триває, очікуємо результати морфо-гістологічних досліджень. Ми обов’язково повідомимо про будь-які нові з'ясовані факти, як тільки вони стануть відомі.

Важливо! Вакцинація проти COVID-19 не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ