Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Вінниці оцифрували раніше недоступні справи підданих Австрійської імперії з Галіції
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Вінниці оцифрували раніше недоступні справи підданих Австрійської імперії з Галіції

Центр історії Вінниці у співпраці з Державним архівом Вінницької області оцифрували 165 особових справ "колишніх підданих Австрійської імперії з Галіції" (що раніше були недоступні через задустованість), які на момент 1921-1922 рр. проживали у Вінниці. Переважна більшість з них – колишні солдати та офіцери Галицької Армії та Дієвої Армії УНР – повідомляє Facebook-спільнота «Доступ до архівів»

Протягом літа співробітники Центру історії Вінниці Олексій Коваль та Сергій Гула у співпраці з Державним архівом Вінницької Області оцифрували 165 персональних справ фонду 197 (Р-197, оп.11) обласного архіву.

Інформація у цих документах надзвичайно цікава, адже це особові справи "колишніх підданих Австрійської імперії з Галіції", які на момент 1921-1922 рр. проживали у Вінниці. Переважна більшість з них - колишні солдати та офіцери Галицької Армії та Дієвої Армії УНР.

Річ у тім, що справи фонду у післявоєнні часи були пересипані дустом – надзвичайно токсичним інсектицидом, який зробив документи недоступними та навіть небезпечними для працівників і користувачів обласного архіву. Тепер з цими матеріалами без проблем можна ознайомитись у читальному залі ДАВіО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ