Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Помер Х’ю Хефнер – засновник легендарного журналу Playboy

У віці 91 років помер Х’ю Хефнер – засновник легендарного журналу Playboy. Пішов він з життя у власному будинку у колі сім'ї.

Х’ю Хефнер, який отримав прізвисько Геф, став відомим завдяки випуску журналу Playboy, перший номер якого вийшов у грудні 1953 року. Обкладинку журналу прикрасила Мерлін Монро. Цей випуск розійшовся тиражем в 70 тисяч екземплярів (за перший тиждень було продано три чверті тиражу – і почалася сексуальна революція).

Окрім видання журналу, Х’ю Хефнер прославився і свої особняком – Playboy Mansion, де влаштовував різноманітні вечірки.

Х'ю Гефнер народився у вчительській сім'ї у Чикаго 9 квітня 1926 року. Після закінчення школи у 1944 році, вступив до армії і навіть повоював в останні місяці Другої світової війни. У цей же час дописував до військових газет.

Після армії Х'ю Хефнер закінчив психологічний факультет Іллінойського університету. Тоді ж захопився видавництвом, малював карикатури. Саме в цей період виникла ідея журналу.

25 червня 1949 року Г'ю одружився з Мілдред Вілльямс – і їхній шлюб витримав 10 років: у 1952 йому народилися донька Крісті, у 1955 – син Девід Пол.

Попрацювавши в рекламному відділі журналу Esquire, Гефнер звільнився через відмову у підвищенні зарплати: відтоді зайнявся накопиченням капіталу для створення власного журналу. Робочою назвою журналу була "Парубоцька вечірка" (англ. Stag Party); проте Гефнер відмовився від назви, щоб не вступити в конфлікт з існуючим на той момент "чоловічим журналом" Stag Magazine, і не прогадав.

У 1989 одружився на моделі Кімберлі Конрад, з якою прожив 10 років.

З 2000 року Х'ю Гефнер став відомий тим, що проживав у своєму особняку з 7 дівчатами у віці від 18 до 28 років.

У грудні 2010 року було оголошено про заручини Хефнера і 25-річної моделі Playboy Крістал Харріс. Весілля повинно була відбутися 18 червня 2011 року. Однак 14 червня Хефнер в своєму мікроблозі в Twitter повідомив, що весілля відміняється: "Кристал передумала". 31 грудня 2012 року все-таки одружився на Крістал Харріс.

http://24tv.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ