Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Вюрцбургу зібрали майже 5 мільйонів гривень для UNBROKEN

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Кілька днів тому, 20 січня, в німецькому місті Вюрцбург, що є містом-побратимом Львова, відбувся благодійний чорно-білий бал, на якому збирали гроші для львівських лікарень. Про це інформує ЛМР.

За один вечір для Львова було зібрано 115 тисяч євро: 35 тисяч євро на розбудову Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) та 80 тисяч євро — окремо на медикаменти для дитячої лікарні св. Миколая Першого ТМО. На заході побувала дружина мера Львова Катерина Кіт-Садова та керівниця управління зовнішніх зв’язків і промоції Львівської міської ради Тетяна Хабібрахманова.

Організатор вечора — Lions club, який німці створили у 2023 році і до якого увійшли найбагатші люди міста. У благодійному вечорі взяли участь понад 700 людей. Чорно-білий бал став першим масштабним проєктом новоствореного клубу. А вже мер міста Вюрцбург Крістіан Шухардт запропонував тему балу — допомога Україні та Львову зокрема.

“Добрі та теплі стосунки між містами — це якраз про наше місто-партнер Вюрцбург. З боку Німеччини це не одноразова акція допомоги та підтримки нашого міста, це постійні креативні заходи, які насправді мають на меті одне — перемога України у цій війні та лікування поранених”, —  підсумувала керівниця управління зовнішніх зв’язків і промоції Львівської міської ради Тетяна Хабібрахманова.

Нагадаємо, німецьке місто Вюрцбург офіційно стало містом-побратимом Львова 23 лютого 2023 р. Після цього  Вюрцбург  приєднався до ініціативи UNBROKEN Cities Network - об’єднання міст з усього світу задля підтримки та розвитку реабілітації в Україні. Манчестер, Ліверпуль та Львів стали містами-засновниками та першими учасниками міжнародної мережі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ