Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Яворові зустріли бійців 24-ї бригади, які повернулися з Донбасу

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/4
У Яворові на Львівщині зустріли бійців 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, які повернулися із зони проведення ООС. Про це повідомили 20 листопада Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Бригада виконувала бойові завдання у районі Світлодарської дуги.

«Наша бригада 6 місяців перебувала у зоні проведення ООС, повністю виконала поставлені завдання та повернулась у пункт постійної дислокації. Тут стоять справжні патріоти, які довели це не один раз в боях проти агресора. Усі вони готові до виконання будь-якого завдання. Усьому особовому складу хочу сказати, що я пишаюсь тим що керую такою бригадою. Слава Україні!», - сказав командир 24 бригади ім. Короля Данила Сергій Поступальський.

Більше двох тисяч військовослужбовців оберігали спокій українців понад пів року, зазнавши при цьому одну бойову втрату – 10 липня загинув Герой України Тарас Матвіїв.

«Служили ми на бойовій лінії від Попасної до Світлодарська. Там ми стояли з весни, захищали землю від окупантів, російських терористичних формувань. Як медик, я намагався зберегти здоров’я та життя побратимів. Та, на жаль, на війні я втратив друга – Тараса Матвіїва», - розповів Антон Корнішук, молодший сержант, бойовий медик.

Армійці тримали портрети побратимів, які загинули на Сході. Пам’ять полеглих ушанували хвилиною мовчання.

«З почуттям великої гордості та вдячності зустрічаємо сьогодні наших захисників. Сьомий рік ви стоїте на захисті незалежності нашої Батьківщини. Нашого миру і спокою. Від імені громади Львівщини дякую за сумлінне виконання військового обов’язку, відвагу, героїзм. За те, що  без вагань ішли на передову і боролися за українські міста і села. Низький уклін вам за це.

Там, на фронті, ви бачите реальність такою, як вона є. Ви, наші захисники, даєте гідну відсіч ворогу, ризикуючи власним життям. Бо хочете, щоб наші діти ніколи не відчули на собі тієї  страшної реальності. Щоб не знали того жаху. Щоб якнайшвидше всі українці могли жити в мирі і працювати на благо України. Вічна пам’ять героям, які віддали своє життя за Україну. Їх подвиг  житиме у наших серцях і серцях прийдешніх поколінь.  Переконаний, що 24 окрема механізована бригада і надалі надійно стоятиме на варті незалежності та територіальної цілісності України. Бажаю всім вам, вашим родинам миру, любові, достатку і Божої опіки. Слава Україні!», - сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Очільник області вручив військовослужбовцям грамоти облдержадміністрації та подяки голови ОДА.

Після ротації військовослужбовці матимуть кілька тижнів відпустки та реабілітації, після чого повернуться до виконання службових обов'язків у місці постійної дислокації.

Довідково

З 8 березня 2014 року по сьогодні військовослужбовці 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила стоять на захисті незалежності нашої Батьківщини.

Від початку Російської агресії бійці бригади брали участь у боях за населені пункти: Красний Лиман, Ямпіль, Закотне, Сіверськ, Лисичанськ, Шуми та Зайцеве.

За цей час 412 військовослужбовців бригади нагороджені державними нагородами, 613 військовослужбовців - нагородами та відзнаками Міністерства оборони України та Начальника Генерального штабу.

156 військовослужбовців віддали своє життя за Україну. Андрій Волос та Тарас Матвіїв удостоєні найвищого звання – звання Героя України посмертно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ