Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Західноукраїнському дитячому медцентрі встановили два генератори

Тепер усі стаціонарні відділення Центру, а також критичні діагностичні служби і лабораторія, у випадку відключень електроенергії матимуть змогу працювати повноцінно.

У Західноукраїнському дитячому спеціалізованому медичному центрі  встановили два генератори, потужністю 80 кВт кожен.

Генератори лікарня отримала у межах благодійного проєкту від швейцарської Асоціації «Hilfswerk Ukraine» за підтримки Львівської ОВА.

«Сьогодні наш Центр відвідав президент асоціації Юрг К. Стрейлі разом з іншими представниками товариства. Мали змогу презентувати поважним гостям повністю реалізований проєкт – усе обладнання встановлено та під'єднано, цілком готове до роботи. І висловити свою щиру вдячність за вагоме підсилення нашої роботи у важкі воєнні часи», – зазначив Роман Кізима, в.о. директора ЗУСДМЦ.

Заступник очільника Центру Андрій Синюта розповів, що вартість проєкту сягає 2 млн грн – йдеться не лише про фінансування самого устаткування, а й усього комплексу пов'язаних робіт: планування, монтажу, під'єднання, налаштування і т.д.

«Генератор, який у нас був, не мав спроможності забезпечити енергією усю лікарню. А часи блекауту показали, що у цьому є гостра необхідність для повноцінної медичної допомоги дітям. Тому цей проєкт є надзвичайно важливим для Центру, і наша щира подяка усім доброчинцям, які його втілили», – сказав Андрій Синюта.

У межах візиту гості зі Швейцарії відвідали також Мобільний хоспіс для дітей м.Львів, що діє на базі Центру, та його підопічних, яким допомагають упродовж багатьох років. Серед того, що Асоціація подарувала лікарні, –  численні протипролежневі матраси, лежаки для купання, відсмоктувачі, каремати для реабілітації, засоби гігієни, медикаменти, а також хірургічні інструменти, апарати зовнішньої фіксації, витратні матеріали (шовні та перев'язувальні) для хірургічного відділення ЗУСДМЦ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ