Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Зашкові відзначили 125-ту річницю з дня народження Євгена Коновальця

У вівторок, 14 червня, представники обласної влади Львівщини, громадських та молодіжних організацій взяли участь в урочистостях, присвячених 125-й річниці від дня народження Євгена Коновальця. Заходи провели на батьківщині полковника – у селі Зашків Жовківського району. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Львівська ОДА

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний привітав усіх присутніх з нагоди дня народження Євгена Коновальця та закликав громадськість продовжувати його справу.

"Коновалець був талановитим організатором розвідувальної діяльності, справжнім патріотом, який віддав своє життя за націю, - зазначив Юрій Підлісний. - Сильний не той, хто не падає, а той, хто зміг піднятись. Сьогодні ми маємо змінювати нашу країну на краще та нарешті збудувати Українську Державу, за яку загинув полковник Євген Коновалець і досі проливають свою кров тисячі українських патріотів".

Львівська ОДА

Крім того, заступник голови Львівської облдержадміністрації разом із представниками громадських організацій поклали квіти до пам’ятника полковника Євгена Коновальця та взяли участь у віче.

Львівська ОДА

У рамках заходу також відбулися виступи колективів народної самодіяльності Жовківщини. Окрім того, з мистецьким дарунком для громади виступила Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Львівська академічна чоловіча хорова капела "Дударик". Опісля усі охочі мали змогу  відвідати відділ Львівського історичного музею "Історико-меморіальний музей полковника Євгена Коновальця".  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ