Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Зеленського відреагували на рішення Росії видавати паспорти в ОРДЛО

Росія визнала свою відповідальність як держави-окупанта рішенням почати в спрощеному порядку видавати паспорти жителям непідконтрольних уряду України територій Донбасу, йдеться в заяві команди Володимира Зеленського, який, за даними ЦВК, перемагає на виборах президента України.

Про це пише Радіо Свобода.

"Ці дії є ще одним наочним підтвердженням для світової спільноти справжньої ролі Росії як держави-агресора, яка веде проти України війну. На жаль, цей указ не наближає нас до вирішення основної мети – припинення вогню. Незважаючи на це, Україна буде робити все від неї залежне, аби захистити, надати належну допомогу й забезпечити права своїх громадян, які вимушені перебувати на окупованих територіях", – йдеться в поширеній 24 квітня заяві.

Команда Зеленського також заявляє, що Україна розраховує на підтримку міжнародної спільноти у питанні захисту інтересів, прав і свобод українських громадян на тимчасово окупованих територіях, та розраховує на посилення дипломатичного і санкційного тиску на Росію.

"Одним із пріоритетів президента Володимира Зеленського буде вирішення нагальних життєвих проблем переселенців і розширення можливостей для підтримки зв’язків з громадянами України на окупованих територіях, комплекс заходів задля припинення війни та деокупації наших територій. Донбас – це Україна", – йдеться в заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ