Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Жовкві планують відновити пластовий осередок

Активні жителі Жовкви мають намір відновити діяльність Пласту.

Вони вже зустрілись з директором Львівського обласного пластового центру Ольгою Приходько та референтом розвитку Юлею Кравченко, з якими спільно напрацювали кроки щодо відновлення пластового осередку, повідомляють в ЛОДА.

Представники Пластового Центру розповіли волонтерам, як працює пластова метода, що потрібно, щоб стати пластовими виховниками та набрати пластові гуртки. Вони також запросили ініціативну групу переглянути курс про Пласт на онлайн-платформі Вільного Університету Майдану та пройти вишкіл, щоб долучитися до лав пластунів. 

Як розповідають у центрі, Пласт у Жовкві має неабияку історію. Організація активно діяла до кінця 30-х років у підпіллі. Був сформований 84-й курінь юнаків імені Дмитра Вітовського, який складався з гуртків «Круки», «Пугачі», «Вовки», «Тури», «Орли». Зв'язковим куреня був Лонгин Робак. Найбільше пластунів було при польській гімназії, але вони діяли таємно. Чимало вихованців стали до лав УПА, були вправними вояками-захисниками. 

На сьогодні Пласт у Львівській області діє у 26 населених пунктах, завдяки чому область має найбільшу кількість пластових осередків. Щороку кількість збільшується. Саме Львівський обласний пластовий центр працює над тим, що якомога більша кількість дорослих та дітей долучилася до Пласту та створила осередок у своєму місті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ