Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Жовкві розпочався Міжнародний шаховий фестиваль «Кубок королівської резиденції»

Сьогодні, 8 червня, у місті Жовква на Львівщині розпочався Міжнародний шаховий фестиваль «Кубок королівської резиденції», участь в якому беруть висококваліфіковані шахісти з України, Словаччини, Франції, Швеції. Під час фестивалю у турнірі А змагатимуться міжнародні майстри спорту з шахів, майстри ФІДЕ та кандидати у майстри спорту, у турнірі В – першорозрядники та кандидати у майстри спорту. Судить змагання міжнародний арбітр Рудольф Колесніков. «Родзинкою» фестивалю стане сеанс одночасної гри гросмейстера міжнародного рівня Юрія Вовка з усіма охочими. Окрім напружених поєдинків, учасників спортивного заходу чекає цікава культурна програма, екскурсії історичними пам’ятками Жовківщини. Спортивне свято для жовківчан організували Шахово-шашкова федерація Жовківщини (ШШФЖ) та Львівська обласна організація партії «Сильна Україна».

Під час відкриття фестивалю учасників та запрошених привітав співорганізатор заходу міжнародний гросмейстер Юрій Вовк, Президент Шахово-шашкової федерації Жовківщини Юрій Галкін, перший заступник Жовківського голови Антон Харук, депутат райради Остап Голінка, директор Жовківського будинку «Просвіти» Степан Кунинець, президент Шахової федерації Хмельницької області Петро Береза, керівник прес-служби ЛОО партії «Сильна Україна» Олександра Тимчишин. Благословення на початок змагань дав настоятель церкви Пресвятої Трійці (м. Жовква) отець Василь Батюк. Помолившись разом з учасниками та присутніми, він окропив приміщення свяченою водою і кожному на згадку про турнір подарував іконку Пресвятої Богородиці. Підтримати учасників змагань та повболівати за гравців прийшли кілька десятків жовківчан.

Під час відкриття учасників фестивалю привітав Президент ШШФЖ Юрій Галкін: «Ми зібралися тут, щоб провести «Кубок королівської резиденції». Назва турніру тісно пов’язана з історією нашого міста. Жовква була королівською резиденцією при королю Яну Собеському, тому таким чином ми віддали данину місту, що славилося ще з давніх часів. Кубок проводиться як для майстрів вищої кваліфікації, так і для аматорів».

Перший заступник Жовківського голови Антон Харук переконаний, що «змагання дадуть поштовх для розвитку шахів на Жовківщині. Учасникам фестивалю, насамперед, бажаю спортивної злості. Зрозуміло, що у спорті переможцем є один, проте у цих змаганнях кожен повинен досягти перемоги над собою. Окрім того, спортсмени будуть мати змогу поспілкуватися та обмінятися досвідом. Між шаховими баталіями бажаю вам познайомитися з історією, традиціями та культурою Жовківщини».

Від імені співорганізаторів – ЛОО партії «Сильна Україна» – спортивних успіхів шахістам побажав міжнародний гросмейстер Юрій Вовк. «Важливо, що такі спортивні змагання відбуваються в регіоні, а не в обласному центрі, як це буває зазвичай. Ці змагання є яскравим прикладом кооперації: тут зібралися люди різних професій та різних поглядів», – наголосив він.

«Приємно побачити численну аудиторію, яка прийшла підтримати цей шаховий турнір. Хочу наголосити на тому, що дуже корисно, коли політичні партії та їхні лідери підтримують такі спортивні починання. Я переконана, що через нашу інформаційну та організаційну підтримку зможемо долучитися до розвитку шахів в регіоні. Віримо, що в межах Львівської області відбудеться значний інформаційний резонанс, тому хочемо підтримати починання жовківчан та подякувати за участь у цій акції. Бажаю успіхів як аматорам, так і професіоналам», – звернулася до присутніх керівник прес-служби ЛОО партії «Сильна Україна» Олександра Тимчишин.

Слова вдячності на адресу організаторів спортивного заходу пролунали від активного прихильника розвитку шахів, директора Жовківського будинку «Просвіти» Степана Кунинця, який наголосив, що зроблено все для того, щоб учасники фестивалю показали якнайкращий результат. А президент Шахової федерації Хмельницької області Петро Береза повідомив, що співпраця з жовківчанами завжди була плідною та успішною.

У цей час відбувається напружена боротьба першого дня «Кубку королівської резиденції», який триватиме до 16 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ