Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Жидачівській громаді встановили меморіальну дошку Мар’янові Пашку

У Жидачівській громаді встановили меморіальну дошку на пам’ять про захисника Мар’яна Пашка. Про це повідомили у Львівській ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Воїн народився 16 жовтня 1988 року в с. Заліски, що неподалік Жидачева. Про це повідомляє Стрийська РВА. 

Мар’ян Пашко пройшов строкову службу, Революцію Гідності та у 2014 році став до лав добровольців російсько-української війни. Захисник пройшов важкі бої, після отриманих поранень займався громадською діяльністю разом із активістами ГО «Народний Легіон», проводив військово-патріотичні вишколи молоді, працював у Жидачівському військовому комісаріаті, та завжди прагнув до своїх побратимів на передній край боротьби за Незалежність України.

У 2016 році підписав контракт із ЗСУ, де служив до закінчення контракту 31 січня 2022 року командиром розвідгрупи. Після повномасштабного вторгнення в Україну агресора, 25 лютого 2022 року повернувся у свою бригаду ЗСУ захищати державу.

11 березня 2022 року в селі Лук'янівка, що на Київщині, командир розвідувальної групи 10 гірсько-штурмової бригади Мар'ян Пашко, прикриваючи побратимів, при зіткненні з ворогом, героїчно загинув. Похоронили Героя у його рідному селі Заліски.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, яким полеглого захисника України відзначили посмертно.

Вічна пам'ять, шана і слава Герою!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ