Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

"Убитий" одеський адвокат живий: кілер і посередник затримані

"Убитий" одеський адвокат живий: кілер і посередник затримані. Про це повідомило одеське видання "Думська"

Одеський адвокат Олександр Погорілий, замах на якого мав відбутися вчора ввечері на вулиці Красних зорь, живий. Інформація про загибель юриста спеціально поширювалася в рамках операції із затримання всіх причетних до підготовки злочину. Було сфабриковано і «місце вбивства», якого не було.

Як повідомили джерела в правоохоронних органах, співробітники СБУ затримали кілерів зі зброєю в руках (вони пересувалися на машині з кримськими номерами). Також затриманий і посередник. Відомості про замовника вбивства з'являться найближчим часом.

В Одесі розстріляли авто: загинув правозахисник

Відомо, що він має тісні зв'язки в правоохоронних органах Одеської області - саме тому останні не тільки не залучалися до операції, але і не були поставлені про неї до відома. В результаті працівникам СБУ довелося мало не відганяти від місця подій слідчих і експертів.

Про підготовку замаху на Олександра Погорілого в зв'язку з його діяльністю в курортному селищі Затока спецслужби дізналися ще на початку березня, тоді ж почалася розробка плану затримання кілера і замовника. Якийсь світлій голові в Києві прийшла в голову ідея з інсценуванням, яку успішно реалізували.

Погорілий публічно звинуватив чиновників і наближених до них кримінальних осіб у розкраданні землі в селищі, махінаціях на виборах і шантажі естонського інвестора Марселя Віхманн. Юристи правового холдингу «Привілей», який очолює Погорілий, проводили свої власні розслідування злочинної діяльності і ділилися цією інформацією як з правоохоронними органами, так і з журналістами.

Думська

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ