Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Учасникам штурму Львівської облради повідомлять про підозру

Невдовзі організаторам та учасникам захоплення Львівської обласної ради буде повідомлено про підозру. Про це начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа розповів під час брифінгу, що відбувся 8 червня у Львові. Повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.
Фото - Гал-інфо.

«Слідство проводять працівники Галицького відділу поліції, підозри будуть оголошувати одинадцятьом організаторам та безпосереднім учасникам захоплення. Серед людей, які штурмували обласну раду, були вихідці з Львівської області, однак більшість з них - з інших регіонів України», - зазначив Валерій Середа.

Нагадаємо, 30 травня перед входом у Львівську обласну раду невідомі молоді люди вимагали від депутатів проголусувати їхнє звернення, а згодом увірвались у приміщення обласної ради, у сесійну залу та заблокували роботу депутатів. Під час цих подій було травмовано п’ятнадцятьох осіб, зокрема й дванадцятьох правоохоронців.

За цими фактами були відкриті кримінальні провадження за ст. 194 (умисне знищення бо пошкодження майна), ст..293 (групове порушення громадського порядку), ст.296 (хуліганство), ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель), ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ