Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Удар по Кримському мосту вплине на російську логістику на півдні України - ISW

Атака на міст через Керченську протоку, що сталася 17 липня, імовірно, матиме наслідки для російської логістики на півдні України.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW) від 17 липня.

"Російська окупаційна влада переспрямувала інтенсивний цивільний транспорт з окупованого Криму в Росію через окупований південь України, і російські джерела повідомили про великі затори в Джанкойському районі Криму та окупованій Херсонській області в напрямку Мелітополя. Російські туристи, які тікають з окупованого Криму, ймовірно, погіршили ситуацію й ускладнили російську логістику з Криму в тилові райони Запорізької та Херсонської областей. Окупаційна влада попросила громадян розглянути альтернативні маршрути евакуації, щоб знизити гостроту проблеми з рухом", - йдеться у звіті.

Зазначено, що міст через Керченську протоку і військові райони в окупованому Криму є законними військовими цілями для українських військ у їхній обороні від повномасштабного російського вторгнення та окупації України.

Аналітики наголошують, що нездатність російського уряду привести російське суспільство до стану, що відповідає воєнному часу, суттєво вплине на російську логістику, оскільки в умовах тривалого контрнаступу українських військ на півдні країни потік вантажів із російського туризму до окупованого Криму створюватиме перешкоди для російських логістичних поставок на південь України.

"Цей єдиний логістичний маршрут, що залишився, тепер є єдиною точкою відмови для постачання великій кількості механізованих російських військ на півдні України, що необхідні для протидії українським контрнаступам. Проте російська та окупаційна влада і далі рекламує окупований Крим як туристичний напрямок, закликаючи російських громадян проїхати через зону бойових дій і потрапити до неї, а не радячи уникати її, як це зробив би відповідальний уряд", - наголошується у звіті.

Зазначено, що російська окупаційна влада нещодавно намагалася розв'язати проблему з дорожнім рухом з огляду на зростання російського туризму через Керченський міст. Президент Росії Володимир Путін навіть розпорядився використовувати російську військову техніку для переправи туристів через Керченську протоку. Деякі російські військові блогери також висловили думку, що атака на міст через Керченську протоку не повинна знизити туристичний потік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ