Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Удари далекобійною зброєю: Україна представить США список цілей - Politico

Україна представить адміністрації президента США Джо Байдена цілі на території РФ, по яких вона могла б вдарити далекобійною американською зброєю, якщо Вашингтон скасує відповідні обмеження.

Про це повідомляє Politico з посиланням на три обізнані джерела.

Як розповіли джерела, українські чиновники представлять високопосадовцям з національної безпеки США список цілей у Росії, які, на думку Києва, можна вражати далекобійною зброєю, яку надав Вашингтон. Україна проситиме дозволу бити по визначених об’єктах.

Очікується, що це станеться вже цього тижня під час візиту глави Офіса президента України Андрія Єрмака та міністра оборони Рустема Умєрова до США.

“Хоча раніше Україна вже оголошувала для США деякі з потенційних цілей у Росії, цей список має бути більш конкретним”, – зазначає Politico.

США вже кілька місяців вважають, що зняття обмежень не матиме стратегічного значення у війні, оскільки росія перемістила свої найважливіші цілі, зокрема літаки, подалі від кордону і зробила їх недосяжними

А втім, Київ все ж визначив кілька важливих цілей, яких він може досягти за допомогою ракет, наданих США. Україна сподівається, що цей список зможе переконати Джо Байдена змінити свою думку, зауважує видання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ