Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна готова підняти тарифи ЖКГ для частини населення, - Азаров

Україна готова диференційовано підвищити тарифи на комунальні послуги для населення заради досягнення компромісу з МВФ про відновлення кредитної програми, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Ми сказали,що ми готові для тих, хто має європейську зарплату і доходи, ми готові для них, для цієї категорії населення, встановити тарифи такі, які відповідають собівартості цих товарів", - зазначив Азаров.

При цьому він наголосив,що отримання кредиту фонду не є критично важливим для України, тому Київ продовжує діалог, очікуючи отримати прийнятні умови співпраці.

Нагадаємо, уряд України запропонував збільшити дефіцит держбюджету на 7,678 млрд грн - до 38,807млрд грн для погашення боргів за різницею у тарифах на теплову енергію для населення.

Азаров заявив, що рівень доходів більшості українців залишається, як і раніше, низьким, тому у людей немає можливості сплачувати повну вартість.

"Що стосується підвищення тарифів на газ для населення - всього, в тому обсязі, про який вони(МВФ - ред.) говорили з нами, то на це ми піти не можемо", - додав прем'єр.

Раніше повідомлялося, що місія Міжнародного валютного фонду прибуде в Україну 29 січня.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ