Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна готова судитися за кримське вино

Бренд “Масандра” належить Україні, це державне підприємство, захищене законом країни. Так прокоментував “Крим.Реаліі” радник міністра аграрної політики України Олександр Лієв заяву т. зв. гендиректора “націоналізованого” кримського підприємства “Масандра” Яніни Павленко про начебто намір судитися з Україною за цей бренд,

“Це один з небагатьох брендів, один з небагатьох імен, який має окремо прописаний під себе закон України. Ми дуже хочемо зустрітися з усіма, хто хоче судитися з Україною спочатку в Європейському суді, а потім в Гаазькому”, - підкреслив О.Лієв.

Радник міністра аграрної політики України також зазначив, що “Масандра” і “Новий Світ” ведуть законну діяльність на території України, що виключає використання поняття “фальсифікат” на адресу продуктів.

“Є чіткий юридичний термін, який пояснює, що таке фальсифікат ...”Новий Світ”, який зараз виробляється в Україні - це ігристе вино харківського заводу, який використовує бренд “Новий Світ”. Це використання законне, публічне. До фальсифікату це не має ніякого відношення, фальсифікатом називається те, що виробляється таємно і незаконно, використовуючи чужі напрацювання і марки”, - зазначив О.Лієв.

У понеділок, 21 грудня, Яніна Павленко, призначений окупантами гендиректор заводу “Масандра”, який веде свою діяльність на території анексованого Росією Криму, заявила, що має намір “відстоювати інтереси” “Масандри” скрізь, де це тільки буде потрібно”.

Нагадаємо, О.Лієв заявляв, що Україна буде відстежувати факти незаконної реалізації кримського вина за кордоном.

Нагадаємо, очільник Мінагрополітики пообіцяв повернути Україні історичні кримські бренди. Він зауважив, що виконання заходів щодо зміни місцезнаходження юридичних осіб, яким належить право на використання відповідних торгівельних марок, створить юридичні передумови їх перереєстрації на території України з можливою передачею прав на них іншим підприємствам галузі.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ