Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна і Коста-Рика домовляються про безвіз

Вперше в історії двосторонніх відносин відбулися консульські консультації між Україною та Коста-Рикою. Про це повідомила прес-служба Департаменту консульської служби МЗС України.

Дві дружні країни вперше в історії двосторонніх відносин провели змістовні переговори з консульської проблематики. Делегації проаналізували стан та перспективи співпраці у візово-міграційній сфері, розглянули питання захисту прав та інтересів громадян та юридичних осіб обох держав, обмінялися основними досягненнями консульських служб та обговорили перспективи розширення взаємної консульської присутності.
З метою інституалізації рішення коста-риканської сторони стосовно запровадження безвізового режиму для в'їзду на її територію для громадян України досягнута домовленість щодо укладення відповідної двосторонньої угоди про безвіз.

У рамках візиту С.Погорельцев у супроводі Посла України в Коста-Риці Р.Спіріна провів окремі зустрічі з Головою Адміністрації Президента Р.Е. Піза Рокафорд, Головою Законодавчої Асамблеї К.Р. Бенавідес Хіменес та головами парламентських фракцій, Заступником Міністра закордонних справ і культу Л. Агілар Ревело, під час яких була висловлена вдячність за послідовну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та ініціатив України в ООН, а також обговорені шляхи подальшого двостороннього співробітництва, зокрема у торговельно-економічній, міграційній та гуманітарній сферах.

Департамент консульської служби МЗС України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ