Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна і Норвегія посилять співпрацю у сфері енергетики

Україна та Норвегія посилять українсько-норвезьке співробітництво у сфері енергетики. Відповідну заяву підписали глави Урядів обох країн під час візиту Володимира Гройсмана до Норвегії.

Як повідомили у прес-службі Уряду, документ започатковує кілька важливих енергетичних ініціатив.

Зокрема, Норвегія започаткує українсько-норвезьку ініціативу з підвищення енергоефективності будівель громадського призначення та скорочення споживання енергоресурсів.

Україна, своєю чергою, створює сприятливі умови для зростання торгівлі та інвестицій, у тому числі, шляхом посилення антикорупційних заходів.

Обидві країни посилюють діалог у контексті прагнення України інтегруватися до європейського енергетичного ринку, а також посилюють взаємодію у сфері ядерної безпеки.

Для цього у складі Українсько-норвезької міжурядової комісії буде створено окрему робочу групу. За планом вона опрацьовуватиме спільні проекти з підвищення безпеки атомних електростанцій України, посилення прикордонного контролю та безпеки радіоактивних джерел для запобігання потраплянню радіоактивних речовин до сторонніх осіб.

Окремий напрямок взаємодії – обмін інформацією та досвідом щодо управління нафтовими ресурсами, регуляторною політикою та процедурами ліцензування. Між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Дирекцією водних ресурсів та енергетики Королівства Норвегія буде започатковано програму співпраці.

Загалом, за словами українського Прем'єра, Україна і Норвегія підписала попередніх контрактів приблизно на $ 1,5 млрд, з яких $ 1 млрд - інвестиції у відновлювану енергетику.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ