Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна і Польща збудують ще 4 пункти пропуску на кордоні

Україна та Польща домовилися про збільшення пунктів пропуску на спільному кордоні — країни збудують ще чотири пункти. Про це сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій, перебуваючи з візитом у Польщі, повідомляє УНІАН.

"Ми сьогодні домовилися, що наступним етапом нашого проїзду будуть наступні чотири пункти пропуску, які ми визначаємо як наступний етап нашої роботи", - сказав Парубій.

Йдеться про пункт пропуску на Закарпатті "Лубня" - "Волосате" (Великоберезнянський район Закарпатської області – Підкарпатське воєводство), ще два на Львівщині – "Лопушанка" - "Міхновець" (Турківський район Львівської області – Підкарпатське воєводство) і "Боберка" - "Смольник" (Львівська область - Підкарпатське воєводство), а також один перехід на Волині – "Адамчуки" - "Збереже" (Шацький район Волинської області – Люблінське воєводство).

"Ми зробимо все можливе, щоб ми цю амбітну програму змогли чимшвидше реалізувати. І я впевнений, це налагодить це більші і кращі відносини між Україною і Польщею", - додав Парубій.

Крім того, зараз ведеться будівництво пункту пропуску Мальховице-Нижанковичі, на яке польський уряд виділив у бюджеті на наступний рік 100 мільйонів злотих.

За словами Парубія, українська сторона повинна побудувати на своїй території дорогу до пункту пропуску.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ