Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна і Туреччина узгодили відновлення туристичних подорожей

Як інформує прес-служба МЗС, 1 червня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Турецької Республіки Мевлютом Чавушоглу.
Фото: МЗС

Сторони окреслили пріоритети розвитку стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною на найближчу перспективу, визначили ключові двосторонні заходи високого рівня, що планується провести після покращення епідеміологічної ситуації.

Глави зовнішньополітичних відомств України і Туреччини домовилися, що наступне засідання Спільної групи стратегічного планування на рівні міністрів закордонних справ України та Туреччини відбудеться у м. Анталья.

Очільник МЗС Туреччини поінформував про рішення турецької сторони відкрити свої кордони для іноземних туристів та відновити регулярні пасажирські перевезення з Україною з 1 липня поточного року. Він також запевнив, що його країна створить всі необхідні умови для безпечного відпочинку українських громадян влітку.

Міністри обговорили питання взаємодії у рамках міжнародних організацій, зокрема Ради Європи.

Довідково

У 2019 році обсяг товарообігу між Україною та Турецькою Республікою склав майже 5 млрд дол. США (+20%).

01.02.2019 відбувся офіційний візит МЗС Туреччини М.Чавушоглу в Україну (м. Одеса). В його рамках було проведено засідання Спільної Групи стратегічного планування.

03.02.2020 Міністр закордонних справ Туреччини у складі офіційної делегації на чолі з Президентом Р.Т.Ердоганом взяв участь у засіданні Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною (м. Київ).

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Укрзалізниця відновила рух 439 приміських поїздів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ