Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна контролює 92 населені пункти в Курській області, – Зеленський

Сили оборони України контролюють понад 1250 квадратних кілометрів території ворога та 92 населених пункти Курської області.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у понеділок, 19 серпня на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України “Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога”.

Глава держави зазначив, що українські військові продовжують захисну операцію у визначених районах Курської області. Триває зміцнення наших позицій, стабілізація визначених районів і поповнення обмінного фонду.

“Ця операція стала найбільшою нашою інвестицією у процес звільнення українців і українок із російського полону – ми вже здобули найбільшу кількість російських полонених за одну операцію, і це вагомий результат, і це одна з наших цілей, і наші дії тривають”, – заявив Зеленський.

Президеент додав, що зараз не можна відкрито говорити, які підрозділи задіяні в операції в Курській області, але подякував кожному з цих підрозділів.

“Я хочу подякувати від нас усіх нашим героям. Зараз російське прикордоння навпроти нашої Сумщини значною мірою очищене від присутності російської армії. І це також – серед цілей нашої операції, тактичних цілей”, – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ