Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Україна очікує постачання 223 рентгендіагностичних установок різних видів – МОЗ

Як повідомило Міністерство охорони здоров'я, з початку війни до України доправлено понад 300 рентгендіагностичних установок різного виду, наразі очікується постачання ще 223.
Фото - ілюстративне

"З початку війни до українських лікарень вже доставлено 313 рентгендіагностичних установок різного виду, на підході ще 223 установки", - повідомляє міністерство. 

Як пише Інтерфакс Україна, глава МОЗ нагадав, що уряд прийняв зміни до постанови "Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану", що спрощує постачання обладнання із використанням джерела іонізуючого випромінювання (ІІІ), застосування яких підлягало обов'язковому ліцензуванню.

"Оскільки етап отримання ліцензій триває до двох з половиною місяців, введення в експлуатацію медичного обладнання затримувалося на відповідний термін, що унеможливлювало його використання, а отже, і надання українцям (відповідної) медичної допомоги", - зазначив він.

Зміни, передбачають декларативний принцип отримання права на використання ДІВ для потреб медзакладів комунальної власності, а також медзакладів та суб'єктів господарювання, які є замовниками закупівель, що належать до сфери управління МОЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ