Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна отримає 1,5 млрд доларів США гарантій Японії

Сьогодні, 20 липня, Міністр фінансів України Сергій Марченко та Віцепрезидентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонелла Бассані підписали Угоду щодо надання Україні кредиту на суму 1,5 млрд доларів США. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів України.
Фото: Міністерство фінансів України

Кошти пільгової позики надаються під гарантії Уряду Японії через механізм Цільового фонду Світового банку.

“Вдячний Уряду Японії та команді Світового банку за потужну підтримку України. Зазначені кошти будуть спрямовані на зміцнення соціального захисту населення, надання допомоги людям під час війни, а також сприятимуть відновленню економіки”, - зазначив Сергій Марченко під час підписання Угоди.

З 24 лютого 2022 року Україна отримала вже 581 млн доларів США пільгового фінансування від Уряду Японії через Японське агентство міжнародного розвитку (JICA).

Від початку повномасштабного вторгнення рф, Світовий банк мобілізував фінансові ресурси від міжнародних партнерів на суму 34 млрд доларів США, з яких вже понад 22 млрд доларів США надійшли до держбюджету України. Кошти спрямовуються на збереження макрофінансової стабільності в Україні та забезпечення першочергових видатків держбюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ