Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна отримала 15, млрд. євро макрофіну від ЄС

У 2023 році до державного бюджету України надійшло вже 15 млрд євро пільгових позикових коштів МФД

Фото: Depositphotos

Мінфін залучив дев’ятий транш в рамках масштабної програми макрофінансової допомоги від ЄС обсягом 1,5 млрд євро.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Сьогодні, 23 жовтня, Україна отримала дев'ятий транш у розмірі 1,5 млрд євро в рамках масштабної макрофінансової допомоги (МФД) від ЄС на 2023 рік.

У 2023 році до державного бюджету України надійшло вже 15 млрд євро пільгових позикових коштів МФД. За поточною програмою у 2023 році передбачено фінансування загальним обсягом до 18 млрд євро.

МФД надається на безпрецедентно пільгових умовах та спрямовується на фінансування пріоритетних видатків держбюджету України. Термін погашення кредиту складає 35 років, а відсотки та інші платежі за обслуговування кредиту замість України компенсуватиме сторона ЄС.

“Європейський Союз є ключовим партнером України. Від початку повномасштабної війни Україна отримала 22,2 млрд євро прямої бюджетної підтримки від ЄС. Вдячний колегам з ЄС за лідерство у підтримці України та своєчасну фінансову допомогу, що допомагає Уряду України стабільно та у повному обсязі забезпечувати фінансування видатків державного бюджету та підтримувати безперебійне функціонування фінансової системи”, — зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

В рамках зазначеної програми очікуються ще два транші до кінця 2023 року з урахуванням рівня виконання Україною погоджених сторонами умов структурної політики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ