Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна подасть в суд на Росію через екологічну шкоду від Керченського мосту

Президент України Петро Порошенко розпорядився подати в суд на Росію через екологічну шкоду від будівництва Керченського мосту, який має з'єднати РФ та Крим, - DW.

Про це в п'ятницю, 29 вересня, повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко. "Президент доручив подати в суд на РФ через екологічну шкоду від будівництва Керченського мосту", - йдеться в повідомленні.

Раніше міністерство інфраструктури України заявляло, що внаслідок спорудження РФ мосту через Керченську протоку Україна може втратити повноцінний доступ до портів на Азовському морі.  А в травні прокуратура Автономної Республіки Крим, яка базується в Києві, відкрила кримінальне провадження за фактом порушення правил екологічної безпеки під час будівництва мосту через Керченську протоку. У прокуратурі, зокрема, зазначали, що "різка зміна хімічного складу води (а Азовському морі. - Ред.) призведе до загибелі багатьох живих організмів, зокрема дельфінів, які занесені до Червоної книги".

Нагдаємо, що міст з Росії до анексованого Криму через Керченську протоку почали будувати в 2015 році. Будівництво мосту веде компанія "Стройгазмонтаж", яка має завершити роботи до грудня 2018 року. Загальна довжина залізнично-автомобільного мосту має становити 19 кілометрів. Вартість проекту складає три мільярди доларів США.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ