Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україна представлена на Франкфуртському книжковому ярмарку

Над формуванням національного стенду України на 68-му Франкфуртському ярмарку, який триватиме з 19 по 23 жовтня, вперше працювала робоча група до складу якої увійшли представники Міністерства закордонних справ, Міністерства культури, Міжнародного фестивалю Книжковий Арсенал, ГО «Форум видавців у Львові», Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ, Української асоціації видавців, повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

Команда культурної дипломатії МЗС України у співпраці з майстернею IZOLAB платформи культурних ініціатив «Ізоляція» запропонувала функціональний дизайн стенду, який є інтерпретацією авангардних архітектурних ідей Казимира Малевича. Мінімалістична візуальна концепція проекту, створена Альоною Соломадіною, арт-директоркою Мистецького Арсеналу, інспірована кольоровими та типографічними експериментами Флоріана Юр'єва, самобутнього митця-дослідника, який багато років викладав на графічному факультеті Української академії друкарства у Києві.

МЗС також організовує та підтримує низку презентаційних заходів у рамках підготовки до року української мови в Німеччині та німецької мови в Україні у 2017 році відповідно до домовленостей, досягнутих між міністрами закордонних справ України Павлом Клімкіним та Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у вересні цього року. Зокрема, Генеральне консульство України у Франкфурті-на-Майні проводить вечір українських авторів за участі Юрія Андруховича, Ірини Цілик, Сергія Жадана, Катерини Бабкіної тощо, за сприяння Міністерства відбудуться презентації англомовного перекладу книги "Казимир Малевич. Київський період" (видавництво Родовід за підтримки Фонду родини Загорій) за участі знаних у всьому світі експертів, мистецтвознавців Жана-Клода Маркаде (Франція) та професорки Мирослави Мудрак (США), сучасної енциклопедії «Ukraine. The Best. Культурний простір від А до Я», англомовного видання книги Наталії Мусієнко "Мистецтво Майдану».

«Участь України у великих міжнародних заходах є на сьогодні одним з ключових пріоритетів напряму публічної дипломатії Міністерства. Важливо, щоб Україна сама розповідала про себе світові, а мова культури є найбільш зрозумілою та ефективною для того, щоб бути почутими», зазначила керівниця напряму культурної дипломатії Міністерства закордонних справ Ольга Жук.

Офіційне відкриття українського національного стенду відбудеться 19 жовтня за участі Генерального консула України у Франкфурті-на-Майні Алли Польової, Міністра культури України Євгена Нищука, керівниці напряму культурної дипломатії МЗС Ольги Жук, виконавчого директора видавництва Suhrkamp Томаса Шпара, видавця книги “Ukraine. The best” Юрія Комелькова.

Франкфуртський міжнародний книжковий ярмарок - це найбільший у світі форум для видавців, літературних агентів, авторів, на якому щороку представлено понад 7 000 експонентів з більш ніж 100 країн світу. На ярмарок щорічно приїжджає більше 270 000 відвідувачів, понад 10 000 представників ЗМІ проходять акредитацію на заходах. Організатором головної міжнародної сцени ярмарку виступає Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини.

Загалом в українській програмі на Франкфуртському книжковому ярмарку цього року відбудеться понад 20 дискусій, книжкових презентацій та зустрічей з авторами. На національному стенді представлені книги більше 20 українських видавництв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ