Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна розраховує на більші преференції у ЗВТ з Євросоюзом

Українська сторона сподівається на сприяння депутатів Європарламенту у вирішенні Єврокомісією питання про надання державі більших торговельних преференцій у рамках дії зони вільної торгівлі. Про це заявив представник України при Євросоюзі Микола Точицький на засіданні делегації Європарламенту в Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми потребуємо вашої підтримки у конкретних проектах, які орієнтовані на людей. Зокрема, вашого сприяння під час обговорення у Єврокомісії додаткових торговельних преференцій для України", - звернувся посол до європарламентаріїв.

Він зазначив, що українська сторона вже отримала від Єврокомісії відповідні пропозиції, і вони "є задовільними".

Окрім того, Точицький наголосив на необхідності активізації транскордонної співпраці з ЄС, допомоги з боку європейських партнерів у розвитку цифрової економіки в Україні, сприянні у завершенні підписання Угоди про спільний авіаційний простір.

"Також важлива сфера енергетики. Минулого року ми не закупили жодного кубометра російського газу. Ми потребуємо інвестицій від європейських партнерів у модернізації інфраструктури", - наголосив представник України при ЄС.

За його словами, особливу увагу сторони мають приділити також реформі децентралізації та розвитку транспортних сполучень між Україною і країнами ЄС, зокрема у трикутнику Антверпен-Гданськ-Одеса.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ