Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна та Білорусь розширюють співпрацю у сфері управління заповідниками

фото Державне агентство України з управління зоною відчуження
фото Державне агентство України з управління зоною відчуження
фото Державне агентство України з управління зоною відчуження
фото Державне агентство України з управління зоною відчуження
1/2
Україна та Білорусь розширюють співпрацю у сфері управління заповідниками, які створені на радіаційно-забруднених територіях. Про це Гал-інфо повідомили сьогодні, 26 листопада, у прес-службі Державне агентство України з управління зоною відчуження

У рамках робочого візиту представників Чорнобильського заповідника (Україна) до Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника (Білорусь) відбувся обмін досвідом відновлення постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС територій та результатами крайніх наукових досліджень. Під час роботи представники установ дійшли згоди щодо необхідності розвитку тісної співпраці та проведення задля подальшого удосконалення управління заповідними та радіаційно-забрудненими територіями.

За словами керівництва Чорнобильського заповідника, Україну та Білорусь об’єднала спільна біда і боротися з нею потрібно також спільними зусиллями. Дослідження природи на території Чорнобильського та Поліського заповідників тривають уже багато років, і ефективна співпраця та обмін досвідом сприятимуть кращому розумінню процесів, що відбуваються в постраждалих екосистемах.

У рамках візиту також відбулася робоча нарада наукових підрозділів заповідників,за результатами якої було досягнуто домовленості щодо обміну інформацією про види, занесені до охоронних списків, та інформування про критичні події - випадки зоонозних захворювань, наявність інвазійних видів тощо. Це сприятиме подальшому розширенню співпраці у дослідженні рідкісних видів.

Окрім того, значну увагу фахівці приділили питанням співпраці стосовно ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та транскордонного співробітництва у вказаній сфері. Окрему увагу було приділено питанням залучення міжнародної технічної допомоги для реалізації спільних українсько-білоруських проєктів.

Нагадаємо, що у Львівській ОДА розглядатимуть генплан сіл Речичани та Лісновичі Городоцького району.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ