Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна та Китай зацікавлені у співпраці в галузі атомної енергетики

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості 15 квітня проведено зустріч з представниками компанії ʺChina Zhongyuan Engineering Corporation (CNNC), - повідомляє прес-служба.Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Сторони обговорили перспективи та можливості співпраці в атомній енергетиці. Зокрема, йшлося про проведення конкурсу з визначення приватного партнера для здійснення державно-приватного партнерства щодо проекту ʺЕнергетичний міст ʺУкраїна – Європейський Союзʺ.

З боку Міненерговугілля відзначено відкритість проведення конкурсу та забезпечення рівних умов для всіх учасників.

Китайська сторона підкреслила потенціал України у сфері енергетики та висловила зацікавленість щодо можливої участі у проекті ʺЕнергетичний міст ʺУкраїна – Європейський Союзʺ, добудови енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС.

Учасники зустрічі наголосили, що завдяки спільним зусиллям Міненерговугілля, ДП ʺНАЕК ʺЕнергоатомʺ та корпорації CNNC протягом останніх років проведено низку заходів щодо можливого спільного розвитку проектів в галузі атомної енергетики.

Участь у зустрічі взяли директор Департаменту ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Олег Коріков, заступник начальника управління-начальник відділу забезпечення перспективного розвитку ПЕК Володимир Новик та Хао Шипін (Hao Shiping), офіційний представник ʺChina Zhongyuan Engineering Corporation (CNNC) в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ