Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна та Норвегія домовились про "транспортний безвіз"

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підписало протокол із профільним відомством Норвегії про "транспортний безвіз" — можливість виконувати вантажні перевезення без дозволів.

Як повідомили у пресслужбі Мінрозвитку громад, він розповсюджуватиметься на вантажівки стандарту Євро-5 і вище. Спрощений режим починає діяти з 1 вересня та стосуватиметься як двосторонніх, так і транзитних перевезень.

"Продовжуємо створювати сприятливі умови для наших перевізників. Розширюємо список країн, з якими фактично діє "транспортний безвіз" — наразі 35 держав", — зазначив заступник міністра Сергій Деркач.

Щоб скористатись "безвізом" у перевізника має бути сертифікат, який підтверджує клас екологічності вантажівки. Водночас для транспортних засобів нижчого класу екологічності також залишається можливість виконувати перевезення.

Під час засідання українсько-норвезької Змішаної комісії вдалося домовитись про дозволи на наступний рік. Українські перевізники зможуть отримати 250 універсальних дозволів та 50 — з/до третіх країн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ