Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Україна увійшла в ТОП-5 на Євробаченні-2021. Хто переміг

1/2
Переможцем Євробачення-2021 став італійський гурт Måneskin з піснею "Zitti e buoni". При цьому Україна увійшла до п’ятірки лідерів конкурсу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Всього за результатами голосування професійного журі та глядачів конкурсу Італія отримала 524 бали.

За прогнозами букмекерів, представник Італії визначався як переможець, знаходився на першій позиції списку і був фаворитом у глядачів. Після оголошення результатів пісенного конкурсу, згідно з традицією, переможець виконав свою композицію ще раз.

Згідно з результатами загального голосування (журі і глядачів), в топ-5 конкурсантів також увійшли:

Франція - 499 балів

Швейцарія - 435 балів

Ісландія - 378 балів

Україна - 364 бали

Фінальна таблиця з результатами конкурсу виглядає наступним чином:

Як повідомляли раніше, у нідерландському місті Роттердам у комплексі Ahoy відбувся Гранд-фінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2021".

Всього у фіналі можна було побачити виступи 26 країн.

У другому півфіналі 20 травня взяли участь представники 17 країн. За підсумками голосування у фінал вийшли десять виконавців, які представляють Ісландію, Албанію, Грецію, Швейцарію, Фінляндію, Молдову, Сербію, Болгарію, Сан-Марино і Португалію.

Окрім того, до фіналу шоу автоматично пройшли п'ять країн - засновниць конкурсу: Велика Британія, Франція, Німеччина, Іспанія та Італія, а також держава, яка приймає конкурс, тобто Нідерланди.

18 травня у Роттердамі відбувся перший півфінал Євробачення-2021, у якому виступили 16 учасників, серед них український гурт Go_A. Тоді, окрім України, до фіналу пройшли Норвегія, Ізраїль, Росія, Азербайджан, Мальта, Литва, Кіпр, Швеція, Бельгія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ