Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна вчора отримувала аварійну допомогу від польської енергосистеми

Причина – споживання у спеку продовжує зростати і показує відсутність економії

Фото: Depositphotos

Сьогодні, 11 червня, термін застосування графіків погодинних відключень (ГПВ) по всій території України подовжений – обмеження будуть діяти з 14:00 до 23:00.

Про це у телеграмі повідомляє Укренерго.

Причина – споживання у спеку продовжує зростати і показує відсутність економії. Водночас, українські електростанції через масштабні пошкодження не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі. Тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

Вчора, 10 червня, на Харківщині з 15:15 до 17:15 через технічні ускладнення в магістральній мережі  Диспетчерський центр «Укренерго» був вимушений застосувати аварійні відключення для споживачів м. Харків.

Також вчора по всій території України з 16:00 до 22:00 обленерго застосовували графіки погодинних відключень.

Вчора, 10 червня, на запит «Укренерго» було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 22:00 до 23:00 з енергосистеми Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ