Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна відновить роботу лінії електропередач із Польщею

Енергоатом готується до запуску повітряної лінії, яка через Польщу з'єднає українську та європейську енергосистеми.
НЕК "Енергоатом"

За прогнозами "Енергоатому", відновити роботу лінія електропередач між Україною та Польщею, яка з'єднає національну систему з європейською, зможе уже навесні. Ця лінія не працювала з 1991 року.

Наразі на майданчику вже змонтовано частину необхідного обладнання, а відповідні підрозділи "Енергоатома" проводять роботи, які передують пусконалагоджувальним, йдеться у повідомленні.

"Щойно свою частину зобов'язань виконає і НЕК "Укренерго", лінію можна буде вводити в експлуатацію. За оцінками фахівців, роботи НЕК може закінчити у квітні", — констатували в "Енергоатомі".

"Так ми розширюємо свої можливості та зміцнюємо зв'язок України з європейською енергосистемою. Це надзвичайно важливо в умовах, коли Росія веде прицільні обстріли нашої енергетичної інфраструктури", — сказав президент "Енергоатому" Петро Котін.

Він додав, що в перспективі ця лінія електропередачі дасть Україні можливість експортувати й імпортувати електроенергію до країн ЄС, що матиме позитивний вплив для розвитку вітчизняної економіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ