Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна й Молдова запустили проект спільного контролю на кордоні

На контрольно-пропускному пункті "Кучургани" молдавсько-українського кордону відбулася робоча зустріч делегацій РМ й України, мета якої – розробка стратегії реалізації проекту зі спільного прикордонного та митного контролю на кордоні. Про це повідомляє власний кореспондент агентства з посиланням на Посольство України в Молдові.

"З метою виконання домовленостей, досягнутих в ході зустрічі Президента України Петра Порошенка з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом, а також у контексті реалізації положень "Дорожньої карти", підписаної прем'єр-міністрами України та Молдови у Києві 13 лютого, молдавська делегація на чолі з віце-прем'єром з питань реінтеграції Георгієм Баланом здійснила робочу поїздку до прикордонного пункту пропуску "Кучургани". Мета поїздки – розробка стратегії реалізації проекту щодо спільного прикордонного і митного контролю на українсько-молдовському кордоні", - повідомили в дипвідомстві.

Крім цього, українські та молдавські колеги обговорили хід робіт на пропускному пункті "Паланка", де також планується запровадити спільні пункти пропуску.

Заходи покликані забезпечити максимальне спрощення перетину кордону, а також посилити боротьбу з негативними явищами.

У зустрічі взяли участь Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин та керівництво Одеської обласної держадміністрації.

Презентацію проекту спільного контролю в пункті пропуску "Кучургани" провів заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ