Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна йде в авангарді європейських процесів — Оксана Білозір

Народний депутат України, член фракції «Наша Україна» Оксана Білозір переконана, що основною формулою успішного розвитку кожної сучасної держави є утвердження в суспільстві принципу партнерства і спільної відповідальності чоловіків і жінок за долю держави. Про це вона зазначила під час засідання Комітету з рівних можливостей в рамках сесії ПАРЄ. Повідомили «Гал-info» у прес-службі НСНУ.
«Зараз українська громадськість тільки починає усвідомлювати, які проблеми породжує незбалансованість ролей чоловіка і жінки в суспільстві. Це переважно жіноча трудова міграція, розлучення, які призводять до порушення прав дитини на виховання в родині, поява дітей-бомжів і дітей-сиріт при живих батьках, низький соціальний статус жінки, висока смертність чоловіків, обмеження можливостей для жінок повноцінно реалізовувати свій інтелектуальний потенціал. Саме тому для нас таким важливим є діалог і співпраця з іншими країнами – і з тими, які вже мають досвід у впровадженні рівних можливостей, і з тими, які тільки перебувають на шляху до цього», — наголосила Оксана Білозір.
Як повідомила народний депутат, на порядку денному Комітету з рівних можливостей в рамках сесії ПАРЄ — розгляд ініціативи України щодо налагодження постійної співпраці між парламентами і створення Міжпарламентської асамблеї паритетної демократії.
Асамблея передбачає максимально широкий формат діалогу, до якого залучатимуться як депутати, так і представники органів виконавчої влади, дипломатичного корпусу та громадськості.
«Цей захід напередодні року рівних можливостей продемонстрував, що Україна йде в авангарді європейських процесів, серйозно ставиться до проблем нерівності і робитиме відповідні кроки для їх подолання», — вважає Оксана Білозір.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ