Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна за сприяння Єврокомісії модернізуватиме пункти пропуску

У рамках програми «Механізм «Сполучення Європи» (CEF) буде реалізовано шість проєктів розбудови західного кордону. Вони були розроблені спільно з Польщею, Румунією, Угорщиною та Словаччиною.
Фото - соцмережі Максима Козицького

Про це повідомляють в Міністерстві інфраструктури. 

Програмою передбачається модернізувати автомобільні та залізничні пункти пропуску, під’їздні шляхи, майданчики для паркування вантажівок, а також планується закупити обладнання для митного та прикордонного контролю.
 
Проєкти будуть реалізовані на умовах співфінансування. 50% коштів мають виділити держави-автори проєктів, інші 50% – Єврокомісія. Зокрема, програма охопить наступні пункти пропуску:
 
◾️ «Ягодин – Дорогуськ»
◾️ «Краківець – Корчова»
◾️ «Мостиська ІІ – Медика»
◾️ «Порубне – Сірет»
◾️ «Вадул-Сірет – Дорнешті»
◾️ «Бережанка – Лужанка»
◾️ «Захонь – Чоп»
 
«Пріоритет Мінвідновлення – збільшити пропускну здатність пунктів перетину кордону. Це важливо для розвитку експортної логістики та оптимізації транспортних потоків. Загальна вартість схвалених Єврокомісією проєктів – понад 200 млн. євро. Вже працюємо над розробкою нових заявок на наступний рік. Фокус уваги – також на розбудові прикордонної інфраструктури», – підкреслив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.
 
6 червня 2023 р. Віце-прем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков та Єврокомісар з питань транспорту Адіна Велян підписали Угоду між Україною та ЄС про участь України у програмі Європейського Союзу «Механізм «Сполучення Європи».
 
Угода дозволяє залучати фінансування ЄС для розвитку транспортних артерій та підтримки стійких транс’європейських мереж у сферах транспорту, енергетики та цифрових послуг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ