Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна закрила три квоти на безмитний експорт до Євросоюзу

Україна закрила квоти на безмитний експорт до ЄС кількох аграрних продуктів – кукурудзи, меду, виноградного та яблучного соків. Про це повідомляє Євроінтеграційний портал.

Однак, як повідомили у прес-службі українського клубу аграрного бізнесу, експорт даних продуктів буде продовжуватися і надалі, не дивлячись на вичерпання квот безмитного ввезення.

"Станом на 21 січня Україна закрила квоти на безмитний експорт до Європейського Союзу меду, виноградного і яблучного соків, а також основну і додаткову квоти на кукурудзу. Тенденція до стрімкого закриття зазначених квот спостерігається з початку дії Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС", – повідомляють у прес-службі українського клубу аграрного бізнесу.

Також, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року спостерігається пришвидшення темпів закриття квот на оброблений крохмаль, цукор, солод та пшеничну клейковину, які вже закриті на 17%, 38% і 44% відповідно.

Натомість, у порівнянні з 2018 роком змінилась ситуація з поставками оброблених томатів у межах квот. На сьогодні використано лише 3%, у той час як в минулому році станом на 20-ті числа січня було використано 11%.

Раніше повідомлялося, що під час міжнародної виставки "Зелений тиждень" у Берліні заступник Міністра аграрної політики і продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева повідомила, що українські виробники сільськогосподарської продукції все більше виходять із новими продуктами на європейські ринки: зокрема, це гриби та молочні продукти. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ