Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна закуповує модернізовані бойові машини піхоти БМП-1АК у Польщі

Збройні сили України прийняли партію нещодавно відремонтованих бойових машин БМП-1АК від польської компанії Wtorplast. Передає Національний Промисловий Портал, з посиланням на Defence Blog.

Україна замовила невизначену кількість відремонтованих бойових машин піхоти від польської компанії Wtorplast, виробника виробів та спеціальних транспортних засобів для військових цілей. Перша партія БМП-1АК вже прибула до України та була передана у користування Сухопутним військам України.

За даними військового джерела, закупка партії відремонтованих бойових машин піхоти БМП-1АК (ІФВ) призначена для оперативного посилення бойової здатності Сухопутних військ України. БМП-1АК – це особливий варіант радянської піхотної машини, що спеціально розроблений для Збройних Сил України.

Зовні БМП-1АК майже не відрізняється від радянського варіанту. Основна відмінність між БМП-1AK та базовою версією, простою БМП-1, полягає у модернізованому обладненні та якості сбірки самої бойової машини.

БМП-1АК може долати водяні перешкоди. Вона призначена для збільшення мобільності піхотного загону, забезпечує йому вогневу підтримку, а також зможе використовуватися поряд з основними бойовими танками. В якості озброєння, БМП-1 обладнана важкою півавтоматичною гладкоствольною гарматою з короткою віддачею калібром 73 мм (2A28 Грім), що довела свою ефективність під час збройного конфлікту на Сході України. Також машина оснащена кулеметом калібру 7,62 мм.

Обладнання БМП-1АК включає в себе оптичні пристрої, перископи та прилади нічного бачення, сучасну радіостанцію, що здатна працювати у будь-яких погодних умовах а також вночі. Екіпаж захищений від ядерної, хімічної та біологічної зброї за допомогою спеціального фільтрово-вентиляційного обладнання.

Українські військові вже розпочали вдосконалювати власні уміння на цих бойових машинах піхоти і розповіли про позитивний досвід експлуатації цих БМП.

НПП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ