Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна закупить 700 тисяч тонн вугілля в США

Українська державна компанія «Центренерго» домовилась про постачання зі США 700 тисяч тонн вугілля антрацитової групи до кінця 2017 року, - Радіо Свобода.

Вугілля постачатиме американська компанія XСoal Energy & Resources.

«У штаті Пенсильванія ми відвідали п’ять великих вуглевидобувних підприємств. Найкраща пропозиція була від XСoal. Контракт підписали на постачання 700 тисяч тонн вугілля до кінця цього року», – повідомив директор компанії Олег Коземко.

За його словами, перші 85 тисяч тонн мають прибути у порт «Южний» на початку вересня, а наприкінці місяця – наступні 120 тисяч тонн. Коземко зазначив, що вартість кожної поставки буде різною, а ціна вугілля першої партії становитиме 113 доларів за тонну.

Угоду про постачання вугілля представили у посольстві США в України, а підписали її ще 14 липня.

У червні 2017 року Кабінет міністрів України продовжив ще на місяць надзвичайні заходи в енергетиці, викликані, зокрема, дефіцитом антрацитового вугілля та впроваджені в лютому поточного року.

Із 24 мільйонів тонн вугілля, які українська енергетика споживає на рік, понад 9 мільйонів – вугілля антрацитової групи, і всі поклади його залишилися на непідконтрольній частині Донбасу. Водночас вугілля цієї марки можна імпортувати з ПАР, зі США та з Росії. Нинішні потреби української енергетики забезпечуються саме за рахунок імпорту.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ