Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна залучала аварійну допомогу від польських енергетиків

У денні години в енергосистемі через активну роботу електростанцій на ВДЕ в енергосистемі був надлишок електроенергії

Фото: Depositphotos

Сьогодні вранці внаслідок масованої комбінованої атаки, російськими ракетами та дронами були пошкоджені підстанції «Укренерго» та об’єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

Про це у телеграмі інформує Укренерго.

Із 06:31 на Харківщині введені графіки аварійних відключень. В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались.

Але в години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 Диспетчерський центр «Укренерго» закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами.

Для промислових споживачів діють ліміти споживання на Криворіжжі.

Вчора для підтримки збалансованої роботи енергосистеми з 09:30 до 17:20 обмежувалась робота об’єктів ВДЕ, по потужності до 1 939 МВт в окремі години.

Вчора в денні години в енергосистемі через активну роботу електростанцій на ВДЕ в енергосистемі був надлишок електроенергії. На запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE, з 10:00 до 18:00 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 2 800 МВт*год.

Натомість в години вечірнього максимуму споживання в енергосистемі не вистачало електроенергії – був наявний дефіцит. Для підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр «Укренерго» з 20:00 до 21:00 залучав аварійну допомогу від оператора енергосистеми Польщі PSE загальним обсягом 200 МВТ*год.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ