Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна запускає виробництво тепловізійних камер для FPV-дронів

Український виробник FPV-дронів Odd Systems розробив та освоїв виробництво дешевих тепловізійних камер “Курбас 256” для ударних безпілотників.

Про це “Мілітарному” повідомили представники компанії.

Odd Systems – це український розробник, що спеціалізується на виготовленні FPV-дронів та різних компонентів до них. У минулому компанія займалась виготовленням камер для домашніх тварин.

“Ми вивчили досвід та врахували побажання операторів FPV. І створили український продукт з повним контролем заліза та низькорівневого програмного забезпечення.“, – розповіли розробники.

Порівняно з іншими тепловізійними камерами подібного класу “Курбас-256” показує ідентичну або кращу якість зображення при нижчій ціні. При замовленні партії від 500 шт. вартість однієї камери складатиме 10 тисяч гривень ($250), однак при збільшенні об’ємів до 5000 шт. за рахунок масового виробництва вартість впаде до 6,000 грн ($150).

Для порівняння, аналогічні приціли Seek UAV 256 та CADDX-256 коштують відповідно 12 000 та 13 000 гривень за одиницю.

“Курбас-256” — це аналогова тепловізійна камера з роздільною здатністю 256×192 px. Кути огляду складають 50° по горизонталі та 37.2° по вертикалі.

Одна з унікальних можливостей камери — зміна контрастності зображення безпосередньо під час польоту. Ця опція може стати в нагоді оператору FPV-дрона для кращого сприйняття зображення в мінливих умовах поля бою.

Це стало можливим завдяки повному контролю розробників над роботою елементів системи та низькорівневого програмного забезпечення камери.

Розробляючи камеру, учасники проєкту активно вивчали бойовий досвід використання доступних китайських тепловізійних камер та брали до уваги їх недоліки та зауваження користувачів.

“Пілоти з якими ми спілкувались скаржилися що взимку між сенсором та зовнішнім склом утворювався конденсат, що робило камеру непридатною для використання. Ця проблема лише погіршувалася при довшому зберіганні камер чи
дронів. Ми врахували це у камері “Курбас”, і зробили її повністю герметичною“, – розповіли в компанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ