Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українка Лівач програла бронзовий фінал Олімпіади-2020 з жіночої боротьби

Українська борчиня Оксана Лівач поступилася у бронзовому фіналі Олімпійських Ігор у Токіо. Українка зупинилася за крок від нагороди, виступаючи у ваговій категорії до 50 кг.
Оксана Лівач, фото - НОК

Про це інформує Суспільне.

Лівач була останньою представницею України, яка змагалася у боротьбі на Олімпіаді-2020. Українка поступилася у чвертьфіналі китаянці Янань Сун - бронзовій призерці Олімпійських Ігор у Ріо у ваговій категорії до 48 кг.

Попри поразку, Лівач отримала шанс поборотися за медаль. Китайська борчиня пройшла у фінал змагань, і це означало, що її суперниці по 1/8 та 1/4 фіналу потрапили у втішні сутички.

Так, українці для боротьби за медаль потрібно було перемогти двох суперниць. І з цим завданням вона майже впоралася.

Спочатку Лівач мала подолати суперницю у втішній сутичці. Нею стала кубинка Юснейліс Гусман. На світовому рівні кубинська борчиня нагород не здобувала, хоча на континентальному стала чемпіонкою Пан-Американських Ігор.

Лівач здолала кубинку на 2:18 хвилині. Ведучи в рахунку 6:0, українка втримала суперницю на маті, завдяки чому пройшла у півфінал.

А ось у півфіналі суперницею Лівач була американка Сара-Енн Гільдебрандт. У 2018 році американська борчиня стала срібною призеркою чемпіонату світу, змагаючись у ваговій категорії до 53 кг (українка на тому ж турнірі здобула "бронзу" у 50 кг).

Українка першою здобула очко, проте аж під самий кінець Гільдебрандт змогла вийти уперед, зробивши вдале захоплення. Під кінець сутички американка заробила ще два очки, після чого - ще два очки. Відігратися з 1:6 українці не вдалося - п'яте місце у підсумку з результатом 1:12.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ